‘Zaakwaarnemer akkoord met minder geld, Sana naar Ajax’

Ajax heeft volgens De Telegraaf een akkoord met IFK Göteborg-rechtsvoor Tobias Sana. De club uit Amsterdam bereikte donderdag een mondeling akkoord over een contract voor drie jaar. Diverse bronnen binnen Ajax lieten dit aan de krant weten.

De technisch directeur van Ajax, Marc Overmars, bereikte onlangs al een akkoord met het Zweedse Göteborg over de transfersom voor Sana. De aanvaller heeft nog een contract tot het einde van dit jaar en zal enkele tonnen aan euro’s kosten.

Donderdagochtend leek de transfer nog in het water te vallen. De zaakwaarnemer van Sana, Anders Karlsson, wilde meer dan een half miljoen euro aan transferfee, maar Overmars en financieel directeur Jeroen Slop wilden niet aan die eis voldoen. Ajax liet de zaakwaarnemer vervolgens weten anders op zoek te gaan naar een nieuwe speler. Karlsson besloot toen met minder geld genoegen te nemen.

De 23-jarige Sana wordt vrijdag of zaterdag medisch gekeurd in Amsterdam. Vrijdag wordt wel bekend of Sana, die 96 duels in de hoofdmacht van Göteborg speelde en daarin tien keer scoorde, aansluit op het trainingskamp in Engeland of dat de oud-speler van Qviding FIF eerst een paar dagen in Amsterdam traint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *