AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Wildschut zou dolgraag willen terugkeren bij Ajax’

Yanic Wildschut vecht met VVV-Venlo tegen degradatie, de buitenspeler lijkt zelf echter zeker van een langer verblijf in de Eredivisie. AZ en sc Heerenveen worden aan de aanvaller gelinkt, zelf wil graag de route van Derk Boerrigter volgen.

Boerrigter maakte in korte tijd enkele grote stappen, het leverde hem uiteindelijk een transfer naar Ajax op, de club waar hij in de jeugdopleiding ook al actief was. Wildschut speelde in het verleden ook in Amsterdam, hij werd echter niet goed genoeg bevonden. “Ik ben niet boos over mijn vertrek. Als Ajax mij ooit terugvraagt, zal ik geen moment twijfelen.”

Nu speelt hij zijn wedstrijden echter bij degradatiekandidaat VVV, waar hij indruk maakt. “Ik had een dipje kort na de winterstop, dacht iets te snel dat ik zeker was van een basisplaats”, zegt Wildschut tegenover AjaxLife. “Ik zat even op de bank, maar daar heb ik me goed van hersteld. Ik haalde de achterlijn weer, acties gingen goed. We wonnen vier wedstrijden op rij en ik kreeg te maken met dubbele dekking nadat mijn acties werden uitgelicht bij Studio Voetbal.”

Dubbele dekking, iets waar je als jonge voetballer van droomt. Wildschut weet dat hij in de jeugd niet het grootste talent was, toch hoopt hij nog op een toekomst in de top. “Niet iedereen is zo’n talent als mijn voormalig teamgenoot Christian Eriksen, die het niveau direct aankon. Sommigen hebben meer tijd nodig. Ik wil me wat spel betreft liever niet te veel aan Boerrigter spiegelen, maar zou graag de route volgen die hij ook heeft bewandeld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *