‘Wij zullen Van der Wiel niet gratis laten vertrekken’

Een goed uitgeruste Gregory van der Wiel meldt zich maandag weer bij Ajax. De rechtsback heeft een contract dat in 2013 afloopt, waardoor er wat Ajax betreft iets moet gebeuren de komende weken.

Dat liet trainer Frank de Boer zaterdagavond doorschemeren na het oefenduel met vv Noordwijk (0-8 winst). Van der Wiel heeft meermaals aangegeven zich klaar te voelen voor een transfer en Valencia leek lange tijd de nieuwe werkgever van de international te worden. De Spanjaarden hebben echter al maanden niets meer van zich laten horen in Amsterdam.

Daardoor kan er een vervelende situatie ontstaan, want Van der Wiel lijkt niet van plan om bij te tekenen. “We weten wat de standpunten zijn”, zegt De Boer erover. “Dat is bij elke club zo met een speler die nog een jaar contract heeft. We willen gewoon niet dat zo’n speler voor niks de deur uitloopt. Dat is iets wat zeker is.”

Van der Wiel speelde een zeer ongelukkig EK, maar De Boer verwacht dat de speler zich daar inmiddels overheen heeft gezet. “Het hele Nederlands elftal heeft een tikkie opgelopen”, realiseert de coach zich. “Maar ik denk dat hij een goede vakantie heeft gehad en vol goede moed weer gaat beginnen. Het is afwachten of er eventueel interesse in hem komt, anders zullen we kijken…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *