Wesley Sonck: ‘Mooiste tijd gehad bij Ajax, had nooit weg moeten gaan’

ajaxreportsWesley Sonck speelde tussen 2003 en 2005 zijn wedstrijden voor Ajax. De aanvaller, die momenteel zijn wedstrijden voor het Belgische Waasland-Beveren speelt, heeft nog altijd spijt van zijn vertrek naar Borussia Mönchengladbach. Achteraf had hij liever in Amsterdam gebleven en niet naar Duitsland vertrokken.

“Ik heb me er heel goed gevoeld. Achteraf had ik in mijn tweede jaar nooit naar Borussia Mönchengladbach moeten vertrekken. Het domste wat ik in mijn carrière heb gedaan. Dat heb ik ook dikwijls tegen mijn vrouw gezegd. Maar ik was jong en vond dat ik moest spelen”, aldus Sonck op de officiële website van Ajax.

“Ik had daarentegen geduldiger moeten zijn. Je moet je inbeelden dat ik bij Ajax om het kampioenschap streed, terwijl ik bij Gladbach om plek acht tot en met veertien speelde. Ik heb er ook fijne momenten beleefd, maar het was niet zo mooi als bij Ajax.”

“Ik was niet het talent waarvan er destijds tien rondliepen bij Ajax. Scoren, dat was mijn specialisme. Maar daarbij ben je afhankelijk van anderen. Zij moeten je in stelling brengen. Vroeger besefte ik dat minder, vond ik het een vanzelfsprekendheid. Maar met de jaren ben ik gaan inzien dat ik vooral moet profiteren van de aanwezigheid van grote jongens”, aldus de ervaren Sonck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *