AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Wesley Sneijder keert niet meer terug naar Ajax’

Men had het onder de Ajax-aanhang waarschijnlijk niet anders verwacht: Wesley Sneijder is niet van plan om terug te keren bij de club waar hij groot werd. De geboren Utrechter heeft in gesprek met AjaxLife aangegeven andere ambities te hebben.

Hoewel Johnny Heitinga, Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar al zinspeelden op een beëindiging van hun carrières in de eredivisie, en Mark van Bommel al terugkeert bij PSV, wil Sneijder zich daar niet bij aansluiten. ‘Het lijkt wel een hype te worden, dat iedereen dat gaat roepen,’ aldus Sneijder.

‘Je moet eerst maar eens zien of het zo ver komt. Momenteel ligt het niet in mijn ambities om terug te keren naar Ajax,’ vervolgt hij. ‘Maar kom ik ooit op het punt te staan dat ik mijn loopbaan kan afsluiten in Nederland en klopt het gevoelsmatig allemaal, dan doe ik het.’ In dat geval behoort FC Utrecht echter ook tot de opties voor Sneijder.

Sneijder speelde vanaf zijn zevende in de jeugdopleiding van Ajax. Op 2 februari 2003 zou hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maken, om vervolgens in 4,5 seizoen voor Ajax 1 tot 126 officiële wedstrijden en 43 goals te komen. In de zomer van 2007 vertrok Sneijder naar Real Madrid, voor een transfersom van circa 27 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *