Wesley Sneijder: ‘Ik behoor niet meer tot de beste spelers van Europa’

Wesley Sneijder mag dan wel de aanvoerder van het Nederlands elftal zijn, zelf schaart hij zich niet meer bij de Europese top. Ook dat heeft de middenvelder afgelopen weekend doen besluiten om de stap naar Galatasaray te wagen.

De beslissing van Sneijder liet lang op zich wachten, naar verluidt omdat hij wachtte op belangstelling uit de Premier League. De Oranje-captain spreekt echter tegen dat hij lang over de aanbieding uit Istanbul heeft getwijfeld.

“‘Ik heb er niet lang over na hoeven te denken”, zegt Sneijder tegen de NOS. “Ik had meteen een goed gevoel. Ze strijden om de titel, de Turkse beker en zitten nog in de Champions League.”

“Ik zit niet meer bij de topvijf van Europa”, gaat de spelmaker verder. “Ik zie dit ook echt als een stap vooruit. Ik verwacht hier heel veel van. Het maakt me supertrots hoe ik hier ben ontvangen. Ik wil ze laten zien dat ze een goede speler hebben binnengehaald.”

Sneijder heeft ook met bondscoach Louis van Gaal over zijn overgang gesproken. “Hij stond er zeer positief tegenover. Dus niet alleen ik, maar ook meneer Van Gaal vindt Galatasaray een grote club.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *