‘Weinig kans op dispensatie voor Ajacied Riechedly Bazoer’

Riechedly Bazoer lijkt het de rest van het seizoen te moeten doen zonder het spelen van officiële wedstrijden. Dat komt door zijn transfer van PSV naar Ajax.

De zestienjarige Bazoer geldt als één van de grootste talenten van Nederland en Ajax is dan ook dolblij met zijn komst. De verdediger valt echter nog onder het reglement amateurvoetbal, waardoor hij tussentijds niet voor twee clubs officiële wedstrijden mag afwerken.

Ajax heeft dispensatie aangevraagd voor Bazoer, maar KNVB-directeur Bert van Oostveen laat aan Voetbal International weten dat er weinig hoop is voor de Amsterdammers. “Er loopt met Ajax een discussie over dispensatie. Die kans acht ik niet heel groot.”

Van Oostveen haalde ook uit naar het makelaarskantoor Forza Sports Group, dat piepjonge voetballers vaak van club laat wisselen. Ook Bazoer wordt door het kantoor begeleid. “Die moeten zich afvragen wat het nut is de speler op dit moment deze overstap te laten maken.”

“Ik zie niet in waarom”, vervolgt Van Oostveen. “We leven in een vrij land, dus als hij voor Ajax wil uitkomen en niet meer voor PSV, moet dat natuurlijk kunnen, maar had het dan lekker aan het eind van het seizoen gedaan.” Bazoer kreeg eerder al te horen dat hij door zijn transfer niet meer voor de jeugdploegen van Oranje zal spelen dit seizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *