Vurnon Anita bang voor Van der Wiel-scenario

Vurnon Anita hoopt op korte termijn nogmaals rond de tafel te zitten met de clubleiding van Ajax. Voor de middenvelder bestond deze zomer concrete interesse van Newcastle United, maar een bod van de Engelse club werd door Ajax afgewezen. Anita wil nu van de club horen wat de toekomstplannen zijn, meldt AD Sportwereld.

Anita heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2014. Als de situatie zo blijft dreigt over een jaar hetzelfde scenario als nu met Gregory van der Wiel, die feitelijk al een jaar op een transfer wacht en ieder moment verkocht kan worden. Die onzekerheid wil Anita niet en dus wil hij een nieuw contract óf duidelijkheid over de transfersom waarvoor hij eventueel mag vertrekken. Hij wil om die reden zo snel mogelijk een gesprek met Marc Overmans, de nieuwe manager voetbalzaken van de Amsterdammers.

De 23-jarige Anita heeft een zeer sterk seizoen achter de rug als verdedigende middenvelder. Mede dankzij hem pakte Ajax een tweede opeenvolgende landstitel en trainer Frank de Boer liet al weten dat hij de middenvelder dolgraag wil behouden. “We gaan heel lang tegenstribbelen”, zei hij onlangs over een eventuele transfer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *