‘Vitesse en Ajax gaan mogelijk spelen in Enschede’

Vitesse speelt met de gedachte om de bekerwedstrijd tegen Ajax in het stadion van FC Twente af te werken, zo meldt AD Sportwereld. De ploeg van trainer Fred Rutten kan op donderdagavond 31 januari niet in de eigen Gelredome spelen. Dat bepaalde de voorzieningenrechter in Arnhem eerder deze maand.

Op zaterdag 2 februari is het onderkomen van Vitesse het decor van het dancefeest Hard Bass. Organisator Q-Dance heeft een aantal dagen nodig om het stadion in een grote discotheek te laten veranderen. Het duel naar dinsdag verplaatsen heeft tot gevolg dat het competitieschema op de schop moet en dat ziet de KNVB niet zitten.

Utrecht valt af als alternatieve locatie omdat die stad geen Ajax-fans wil ontvangen. Het onderkomen van De Graafschap in Doetinchem is te klein en het voorstel van Vitesse om uit te wijken naar het buitenland is volgens de KNVB-regels niet toegestaan.

Het stadion van FC Twente is wel een geschikte optie. In het verleden voetbalde de Enschedese club tweemaal in de thuishaven van Vitesse, onder meer een voorronde-duel in de Champions League tegen Arsenal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *