AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Viktor Fischer wacht geduldig op kans bij Ajax

Viktor Fischer maakte woensdagavond indruk tijdens het duel tussen Ajax en FC Barcelona in de NextGen Series. De Deen scoorde twee keer en leverde een assist tijdens de 3-0 zege. Het is nu rustig toewerken naar het echte debuut.

De zeventienjarige jeugdinternational kon afgelopen zomer naar onder meer Manchester City, Chelsea, AC Milan en Internazionale, hij koos echter bewust voor Ajax. “Ik kreeg samen met mijn ouders een rondleiding op De Toekomst en we bekeken een jeugdwedstrijd”, zegt hij in gesprek met Ajax Life.

“De faciliteiten hier zijn goed. Daarnaast lopen er bij Ajax veel oud-spelers rond en is de weg die ik naar het eerste moet afleggen korter dan bij bijvoorbeeld AC Milan. Als alles tenminste gaat zoals ik hoop. Ajax is het beste opleidingsinstituut in Europa.”

Wim Jonk geniet ervan om met de jongeling samen te werken. “Viktor is leergierig en pakt de dingen snel op. Het is heerlijk om met zulke jongens te mogen werken. Hij doet alleen nog te veel op kracht. Er mag wel wat meer gevoel in. Het belangrijkste voor hem is dat hij nu blessurevrij een serie wedstrijden gaat spelen. Wanneer hij kan aansluiten bij de selectie? Dat is aan hem. Wat goed is komt snel, zeggen ze. We gaan het zien.”

Diverse ploeggenoten speelden inmiddels al in de hoofdmacht. Trainer Frank de Boer is niet bang A-junioren op te stellen, de stap naar het eerste is misschien dan ook kleiner dan ooit. Mooi, maar het levert ook druk op. “Inderdaad. Als we maar blijven doen waar we als team goed in zijn. We zijn allemaal gretig. Ik ook. Ik leg mezelf vanaf het begin van dit seizoen te veel druk op. Dat geeft spanning en is niet goed voor mijn lichaam. Nu wacht ik rustig op het juiste moment om mijn kans te pakken, of dat nou over een halfjaar, een jaar of anderhalf jaar is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *