‘Viktor Fischer gaat bij contractverlenging vier keer zoveel verdienen’

Viktor Fischer staat op het punt om in te stemmen met een contractvoorstel van Ajax, meldt de Deense krant Ekstra Bladet. De achttienjarige groeibriljant ziet zijn salaris in Amsterdam verviervoudigd worden.

Fischer, tegen Feyenoord het goudhaantje met twee treffers, krijgt volgens de krant een jaarsalaris van zeven ton. Hij zal tot de zomer van 2016 onder contract staan. Fischer tekende begin 2011 een contract dat tot 2013 loopt.

De afgelopen periode bestond er onduidelijkheid of Fischer welwillend zou zijn die verbintenis te verlengen. Zijn goede prestaties tegen PSV en Feyenoord verhoogden zijn marktwaarde en hij kwam op steeds meer scoutingslijstjes te staan, maar hij wil voorlopig in Amsterdam blijven.

Ekstra Bladet vindt het honorarium van zeven ton overigens terecht, want het gaat volgens de krant om ‘een van de grootste talenten op de Europese velden’. Wel wordt door het medium gerefereerd aan Miralem Sulejmani, die meer dan het dubbele van Fischer’s aanstaande salaris ontvangt terwijl hij niet in het eerste elftal speelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *