Viergever: ‘Ajax heeft zich een keer voor me gemeld’

Niet de talentvolle verdediger Nick Viergever, maar zijn wat meer gelouterde ploeggenoot Niklas Moisander maakte afgelopen week de transfer van AZ naar Ajax. Viergever, wiens naam ook weleens aan de landskampioen werd gekoppeld, gaat er niet om rouwen.

“Ik weet dat Ajax zich een keer heeft gemeld en dat AZ toen aan heeft gegeven mij op korte termijn niet kwijt te willen”, zegt Viergever in Voetbal International. “Dat was een duidelijk standpunt van de club en daar is ook niks mis mee.”

“Ajax was mooi geweest. Weer een stap hoger, Champions League, altijd meedoen om het kampioenschap…”, vervolgt het 23-jarige talent vlak voor de dubbele ontmoeting met Anzhi Makhachkala. “Nu weet je niet wat er gaat gebeuren, of we dit seizoen wel de groepsfase van de Europa League halen.”

“Ik kan dan in de media om me heen gaan schoppen, maar dan ben je verkeerd bezig. Zo zit ik niet in elkaar”, aldus Viergever, die in 2010 met zijn volle verstand een vierjarig contract ondertekende. De Alkmaarders plukten hem weg bij Sparta en sindsdien ontwikkelde hij zich razendsnel.

“Ik had ook niet verwacht dat ze me snel zouden laten gaan. Maar het kan altijd gebeuren dat clubs niet aan de vraagprijs van AZ kunnen of willen voldoen. Dat is part of the deal.” Viergever heeft de voorbije periode wel even met de clubleiding over de situatie gepraat. “Ik heb intern aangegeven dat ik op dit moment prima zit bij AZ.”

“Toen ik bij AZ tekende heb ik een plan voor mezelf opgesteld. Als ik me verder wil ontwikkelen, moet ik hier binnen de komende twee jaar weg zijn. De praktijk leert dat je het laatste contractjaar nooit afmaakt. En ik ben er nog steeds van overtuigd dat het mogelijk is om volgend jaar de stap te maken”, besluit de eenvoudig international.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *