AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Verzoek om ook Homo’s toe te laten bij Ajax – AZ

Ook homoseksuelen moeten, naast vrouwen en kinderen, naar de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ kunnen. Dat stelt Gay.nl-hoofdredacteur Kristiaan Schimmel.

“Bij iedere wedstrijd van iedere club in het Nederlandse voetbal zijn homofobe spreekkoren te horen”, schrijft Schimmel in een opiniestuk op Gay.nl. “Op bepaalde tribunes is het zelfs een doodvonnis om voor je geaardheid uit te komen.”

“De KNVB kan nu een statement maken door naast vrouwen en kinderen ook homo’s de bekerwedstrijd te laten bijwonen. Zo geven ze een duidelijk signaal dat ook homo’s welkom zijn bij volkssport nummer één.”

Het duel werd voor de winterstop gestaakt, nadat ‘Hooligan Wesley’ het veld bestormde en AZ-doelman Esteban met een karatetrap wilde vloeren. De KNVB stelde de wedstrijd opnieuw vast voor donderdag 19 januari om 14.30 uur. Ajax en AZ beginnen weer op 0-0 en publiek is niet toegestaan.

Donderdag kwam het voorstel van Ajax om vrouwen en kinderen wel toe te laten. De KNVB staat daar niet afwijzend tegenover. De voetbalbond heeft ook het idee van Schimmel in behandeling genomen en doorverwezen naar Ajax, aangezien zij bezig zijn met de opzet van een plan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *