AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Vertonghen ziet Chivu als prima opvolger

Als het aan Jan Vertonghen ligt keert Christian Chivu terug bij Ajax. Volgens de Belg, die komende zomer zal vertrekken bij de Amsterdammers, is de Roemeen de ideale opvolger van hem bij Ajax. Dit liet de aanvoerder van Ajax weten aan Voetbal International.

“De naam Chivu valt regelmatig”, vertelt de Belg. “Dat zou een perfecte opvolger zijn. Maar ik denk dat Ajax eerder in Nederland op zoek zal gaan. Dan kom je uit bij Douglas, Nick Viergever, Niklas Moisander, Jeffrey Gouweleeuw, Virgil van Dijk. Het zal afhangen van de ontwikkeling van mogelijke kandidaten de komende maanden. Dan doel ik ook op spelers die we al in huis hebben.”

Vertonghen doelt daarmee ongetwijfeld op Daley Blind. De ‘zoon van’ krijgt vaak de nodige kritiek over zich heen, maar volgens de aanvoerder is dat niet altijd terecht. “Daley Blind krijgt als linksback wisselende kritieken, maar hij heeft het dit seizoen hartstikke goed gedaan als hij mij in het centrum moest vervangen”, aldus de Belg.

Ook Ricardo van Rhijn is een geschikte kandidaat volgens de linker centrumverdediger. “Ricardo ontwikkelt zich fantastisch. Ik ben een fan van Ricardo. Een sterke voetballer, een goeie gast en een geweldige professional. Ricardo investeert in zichzelf: hij is iedere dag als eerste op de club en gaat als laatste weg. Die professionele houding zie je terug in het veld. Daar kan Ajax nog veel plezier aan beleven”, denkt Vertonghen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *