AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Vertonghen: ‘Zet me nu weer 100 % in voor Ajax’

Voor Jan Vertonghen is het seizoen 2012-2013 maandag officieel begonnen. De aanvoerder van Ajax had afgelopen week nog vakantie wegens eerdere interlandverplichtingen. Ondanks alle geruchten rondom een vertrek bij Ajax, is hij vooralsnog gewoon Ajacied. In De Lutte bereidt hij zich voor op het nieuwe seizoen.

Met dezelfde vrolijkheid en het fanatisme als altijd meldde Vertonghen zich maandag met Ajax in De Lutte. Volgens zijn eigen berekeningen voor de vierde of de vijfde keer. ,,Maar als je de uitwedstrijden tegen Heracles Almelo en FC Twente erbij optelt, ben ik hier al heel wat keren geweest. Ik ken het hier dus wel.”

Ondanks een maandenlange stroom van transfergeruchten is Vertonghen nog steeds officieel Ajacied. ,,Natuurlijk houdt het me wel bezig dat er nog geen duidelijkheid is. Het gaat immers over mijn toekomst. Ik kan dan ook moeilijk zeggen dat er niet aan denk, want natuurlijk zit ik ermee. Maar het feit is er nu eenmaal, dus daar zal ik me naar moeten schikken. Het belangrijkste is dat ik nu eerst fit wordt. Tijdens mijn vakantie heb ik een heftige griep gehad, waardoor ik een paar dagen niets heb gegeten. Ik ben dus eigenlijk nog steeds aan het aansterken. Deze week in De Lutte moet ik daarom maar even flink bijeten.”

Terwijl de transfergeruchten op de achtergrond spelen, focust Vertonghen zich voorlopig gewoon op Ajax. ,,Op dit moment speel ik bij Ajax, dus daar zal ik me altijd honderd procent voor geven. Ik ben immers sportman. En ondanks alle perikelen is het voor mij gewoon het begin van een nieuw seizoen. En dat begint voor mij bij Ajax. Het is uiteraard niet te zeggen hoe lang het duurt, maar ruimschoots voor 31 augustus (sluiting transferwindow, red.) moet er wel duidelijkheid zijn. Voor die tijd heb ik mijn keuze al gemaakt. Maar vooralsnog richt ik me gewoon op Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *