Vertonghen: ‘Waar blijft mijn opvolger bij Ajax?’

Ajax heeft nog twee weken om zich te versterken op de transfermarkt. Jan Vertonghen zal met interesse kijken wie hem opvolgt in Amsterdam. De Belg zegt dat er twee goede kandidaten rondlopen in Alkmaar.

Vertonghen kwam woensdag enkele oud-ploeggenoten tegen in Brussel. Met België was de verdediger van Tottenham Hotspur met 4-2 te sterk voor Oranje. “Ik had deze week nog wel bij Ajax willen spelen. Dan had ik wat langer met een lange neus kunnen rondlopen”, zei de voormalig aanvoerder van Ajax tegen NUsport.

Vertonghen weet dat er ondanks de oefenzege veel moet gebeuren om een WK-ticket te boeken. “Ik denk dat we nog ongelooflijk veel werk hebben als je kijkt naar die fase na rust. Maar we misten Vincent Kompany en Marouane Fellaini. Als het elftal straks echt staat, valt er wel iets te halen in de kwalificatiepoule.”

De Rode Duivel is Ajax niet uit het oog verloren. Vertonghen snapt niet dat de Amsterdammers nog geen opvolger van hem hebben. “Een jaar geleden stond de selectie vrij snel vast, nu speelt er nog van alles rond Vurnon Anita (inmiddels Newcastle United) Theo Janssen en Gregory van der Wiel. Je zou zeggen dat mijn vertrek met bijvoorbeeld Niklas Moisander of Nick Viergever niet al te moeilijk op te lossen zou moeten zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *