Vertonghen: ‘Met Ajax was het werkelijk fantastisch daar’

Jan Vertonghen kent een goede start bij Tottenham Hotspur. De resultaten vallen nog niet mee, maar de Belgische verdediger is binnen korte tijd een publiekslieveling geworden.

Dit weekend won Tottenham in eigen huis van Queens Park Rangers. Makkelijk ging het opnieuw niet. Pas na rust werd een 0-1 achterstand omgezet in een 2-1 zege. “Ik geniet van de Premier League en de sfeer in de stadions. Het is alleen jammer dat we elke wedstrijd tot de laatste minuut moeten knokken voor de punten. Ik denk dat ik aan het eind van het jaar wel toe ben aan vakantie”, grapt de oud-Ajacied.

“De fans waren niet erg blij in de eerste helft”, vervolgt hij op de clubsite. “We wilden domineren en ons eigen spel spelen, maar dat lukte absoluut niet. Met de tweede helft ben ik blij. Ik denk dat we het goed hebben gedaan na de tactische omzetting van de trainer.”

Tottenham heeft uit de eerste vijf wedstrijden acht punten verzameld. De achterstand op Manchester United, de volgende tegenstander, is vier punten. “Vorig jaar speelde ik met Ajax op Old Trafford (1-2 winst in Europa League, red.). De sfeer daar was geweldig. Ik denk dat we sterk genoeg zijn om er iets uit te richten. Ik hoop dat we dan vanaf het begin ons eigen spel kunnen spelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *