AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Vertonghen kan moeiteloos mee met Barca en Real’

Jan Vertonghen moet na dit seizoen naar Spanje, vindt Ronald de Boer. Voorlopig zijn het echter vooral clubs uit Engeland en Italië die belangstelling tonen voor de aanvoerder van Ajax.

“Vertonghen heeft het in zich om zo goed te worden als Jaap Stam ooit was”, begint De Boer zijn lofzang in NUsport. “Kijk naar Thomas Vermaelen, iedereen vond hem in zijn Ajax-tijd een degelijke speler, nu wordt hij in Engeland als één van de beste verdedigers van de Premier League gezien. En Vertonghen is beter dan Vermaelen.”

Het is inmiddels wel duidelijk dat de 24-jarige Vertonghen na dit seizoen de deur dicht trekt bij Ajax. Clubs als Arsenal, Juventus en Tottenham Hotspur zouden voor de Rode Duivel in de rij staan. De Boer ziet Vertonghen echter liever naar Spanje vertrekken.

“In mijn ogen past hij het best bij Real Madrid of Barcelona, hij is rustig aan de bal, kan inschuiven. Hij zou zo bij die clubs mee kunnen, daar ben ik honderd procent van overtuigd”, aldus De Boer, die zelf anderhalf seizoen voor Barcelona uitkwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *