AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Vertonghen: ‘Dan maar drie keer op rij kampioen bij Ajax’

Het was een afscheid met twee landstitels op rij, dat was duidelijk. De supporters van Ajax namen in de laatste weken van de afgelopen competitie afscheid van Jan Vertonghen, de aanvoerder is echter nog steeds niet verkocht. Het duurt lang, zelf rekent de Belg nergens meer op.

Tottenham Hotspur is al lange tijd in onderhandeling met Ajax, de transfer is echter nog steeds niet rond. “Dat het zo lang zou duren, had ik niet verwacht”, zegt Vertonghen in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar ik meld me nu gewoon op 2 juli, hoor. Ik hoop op een oplossing, maar ik ga er niet vanuit. Eén voordeel: Ajax heeft een goede trainer die mij kent, weet wat hij aan mij heeft en ik kom in een goede, stabiele ploeg terecht. Dan maar drie keer op rij kampioen worden met Ajax.”

Afgelopen week hoorde Vertonghen dat Ajax rond zou zijn met Tottenham Hotspur, er was echter gedoe over het deel, vijftien procent, dat de verdediger van de transfersom zou bedingen. “Ik schrok ervan. Het percentage dat hij (Jack van Gelder in Studio Sportzomer, red.) noemde klopte gewoon. Ongelooflijk vind ik dat. Ik weet dat er bij Ajax van alles uitlekt. Als dat anderen betreft, voel je dat niet onmiddelijk. Anders is het als het ineens over jezelf gaat. Nee, ik heb niet meteen iemand gebeld. Ik was ziek. Lag met 39 graden koorts op bed. Ik kon amper praten.”

Ziek kan hij ook zijn van de transfer die nog steeds niet rond is. “Dit is heel zonde. Ik had gedacht dat het veel eerder rond zou komen. Ik rekende erop. Tottenham was snel, serieus en concreet.” Er zou een akkoord zijn over een bedrag van twaalf miljoen euro, waarvan negen vast en drie variabel. De vijftien procent van Vertonghen zorgen nu echter voor problemen, de international denkt nu dat hij moet toegeven. “Ik ben toch niet verantwoordelijk voor de markt.”

Die vijftien procent zou zijn afgesproken in de periode dat Ajax rekende op een transfersom van twintig miljoen euro, met een contract voor één jaar is dat niet realistisch. “Ik heb Danny Blind onlangs op televisie horen praten over contracten en bedragen. Vijftien miljoen euro om twee jaar af te kopen zou geen gek bedrag zijn, vond hij. Voor één jaar wel. Kijk, Ajax wil het beste voor zichzelf, en ik ga voor mezelf, dat is deze wereld. Maar ik heb me altijd netjes en eerlijk gedragen, naar de club, naar de fans. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het zo lang zou duren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *