Van Hanegem: ‘Geen Messi gezien bij Ajax’

Willem van Hanegem benoemt Ajax als dé grote winnaar van het afgelopen weekeinde. De Amsterdammers wonnen met 3-0 van aartsrivaal Feyenoord en zagen de concurrenten dure punten morsen. De Kromme had in zijn column bovendien geen goed woord over voor Feyenoord, dat te veel ontzag zou hebben gehad voor Ajax.

“In feite beleefde Ajax een mooie zondag omdat Feyenoord verschrikkelijk slecht was, PSV zich vrijdag al voor schut had laten zetten, FC Twente thuis gelijk speelde en omdat Vitesse verloor. Van Ajax mogen we veel verwachten in de tweede competitiehelft.”

“Ik hoop alleen voor ze dat ze harder getest worden dan gisteren in eigen huis door Feyenoord”, vervolgt Van Hanegem. “De trainer had beloofd op de aanval te zullen spelen, hij wilde Ajax onder druk zetten. Ik vond dat mooie teksten, maar ik geloofde Koeman eerst niet. Daarom verbaasde het me dat Feyenoord ook echt de eerste minuten vooruit wilde.”

“Je zag helaas voor Rotterdam dat er niet ook maar íets hoefde te gebeuren of er sloop angst in de ploeg. Die angst, daar kan ik zo slecht mee omgaan. Waarom toch? Je speelt tegen elf tegenstanders en Messi loopt er niet bij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *