AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Van Hanegem: ‘De ArenA heeft sfeer nodig’

Willem van Hanegem is al enige tijd niet meer werkende in de voetbalwereld, maar toch laat het clubicoon van Feyenoord zich nog regelmatig uit over de Eredivisie-clubs. Ditmaal hekelt hij niet een speler of trainer, maar een stadion: de Amsterdam ArenA is volgens De Kromme maar een ‘raar, sfeerloos ding’.

In zijn column in het Algemeen Dagblad besluit Van Hanegem de loftrompet uit te steken over het stadion waar hij als succesvoetballer imponeerde. “De Kuip. Mijn Kuip. Onze Kuip”, begint de voormalig international tegenover de krant. “Je voelt pas echt hoeveel je om iemand of iets geeft, als er wat aan de hand is, als die ander een probleem heeft ofzo. Dat merkte ik dus nu ook weer. Vorige week maakte de KNVB bekend dat ze, geloof ik, tot het jaar 2055 of 2065 alle interlands in de ArenA gaan spelen en alleen nog hier in Rotterdam terugkeren voor wedstrijdjes tegen Andorra. Ik ervaar dat als een botte belediging”, zegt Van Hanegem.

“Als je al die sponsordingetjes de nadruk wil geven moet je inderdaad niet in de Kuip wezen. Dat is een voetbalstadion, met de nadruk op voetbal. Alles wat een goede voetbalwedstrijd nodig heeft, vind je in de Kuip. Het stadion heeft het publiek eigenlijk niet eens nodig. De Arena heeft publiek nodig om wat te lijken. De sfeer bij Ajax – PSV was afgelopen zondag best goed, maar volledig te danken aan de mensen”, meent Van Hanegem tot slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *