AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Van Hanegem: ‘Ajax zit in een neerwaartse spiraal’

Willem van Hanegem heeft zich maandag in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad uitgesproken over de situatie bij Ajax. Volgens de voormalig topvoetballer hebben de perikelen binnen het bestuur een negatief effect op de spelersgroep en de prestaties.

“Ik heb de schermutselingen binnen Ajax zo goed mogelijk in me opgenomen”, zegt Van Hanegem. “Het is toch jammer dat zelfs onze rechters in Nederland niet in de gelegenheid zijn om snel en helder hierover een simpel oordeel te vellen. Ze hebben steeds veel tijd nodig en als ze zich uitspreken, kun je er elke keer meerdere kanten mee op.”

“Misschien zit daar ook wel het probleem van Ajax. Er is daar niet één waarheid en tot overmaat van ramp bemoeit iedereen er zich mee omdat het maar blijft aan duren. Ik ben er van overtuigd dat dat zijn weerslag op het team heeft. Die jongens mogen stoer roepen dat ze zich er niks van aantrekken, maar dat geloof ik niet.”

“Net als ik worden zij er ook dagelijks mee geconfronteerd”, vervolgt De Kromme. “Dat vreet aan spelers en maakt de irritatie over gewone voetbal dingen groter dan het hoeft te zijn. Ik bedoel, als je chagrijnig bent in een vrolijke omgeving raak je zó in een andere stemming. Maar loop je te balen in een omgeving waar veel ruzie is, dan krijg je het extra moeilijk. Om dat te zien, hoef je geen psychologie gestudeerd te hebben. Ajax zit daarom op mentaal gebied, vrees ik, in een neerwaartse spiraal. Ik hoop dat ze daar gauw uit komen want de Eredivisie heeft een vrolijk Ajax nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *