Van Gobbel: ‘Ik had altijd ruzie met Ronald de Boer’

“We hebben een goede kans. Ik vind ons stabieler dan Ajax.” Dat zegt Ulrich van Gobbel over de kraker, die komende zondag in de Rotterdamse Kuip op het programma staat.

De 41-jarige voormalige rechtervleugelverdediger van de Stadionclub sis tegewnoordig trainer van Feyenoord Soccer Schools. Nu De Klassieker nadert, die hij zelf ook vaak speelde, kijkt Van Gobbel in NUsport vooruit. “Feyenoord en Ajax is haat. Dat blijft zo en zal nooit veranderen.”

“In mijn tijd moesten we de eer van de stad verdedigen. Zo heb ik het althans altijd beleefd. Ik was heel de week met die wedstrijd bezig, dacht steeds aan de duels met Bryan Roy. Ik vloog er bovenop, het was de wedstrijd van het jaar. Ik stond met het schuim op mijn bak op het veld.”

“Ik had altijd ruzie met Ronald de Boer, ook bij het Nederlands elftal. Niet dat hij mijn vijand was, maar wij vochten altijd pittige duels uit. Ik hield me bij Oranje niet in en daar kon hij niet tegen. Schopte hij me na. Dat liep bijna uit de klauwen.”

Zondag heeft hij dezelfde passie. “Rotterdam-Amsterdam, dat heb ik nog steeds. Ik kijk daar naar uit. We hebben een goede kans. Als we met Guyon Fernandez spelen, winnen we. Oké, hij is niet de beste speler, maar wel een killer. Snel en nog vervelend ook.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *