Van Gaal: ‘Sneijder heeft als aanvoerder meer krediet bij Oranje’

Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart zijn middenvelders die bij bondscoach Louis van Gaal hoog in de hiërarchie staan, daarna komt een jongen als Adam Maher. Bij afwezigheid van de twee ervaren spelers, pakte de AZ-middenvelder tijdens de oefeninterland tegen Italië zijn kans. Toch is Van Gaal niet direct om, vooral Sneijder heeft krediet.

De oefenmeester vond dat Maher in balbezit niet altijd de goede keuzes maakte, toch was hij tevreden over de jongeling. “Anderen maken ook wel eens een verkeerde keus. Adam speelde een goede wedstrijd en ik ben heel erg blij met hem. Ik ga af op de vorm van het moment. De concurrentie is zwaar voor Maher met Sneijder en Van der Vaart in zijn rijtje. Hij moet gewoon vormbehoud tonen.”

Maher liet tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Italië ook zien dat hij veel werk verzet bij balverlies. “Dat is niet de specifieke kwaliteit van Sneijder en Van der Vaart, maar ik weet dat zij dat ook kunnen opbrengen als ik dat van ze vraag en als ze fit zijn”, aldus de bondscoach tegenover De Telegraaf.

Die fitheid is het probleem, die ontbreekt de laatste maanden. “Op 22 februari ga ik Sneijder met eigen ogen aanschouwen in Turkije. Ik hoop dat hij meer minuten krijgt dan afgelopen wedstrijden bij Galatasaray. Hij is er vier maanden uit geweest en Van der Vaart twee maanden.” Maher komt iedere week in actie. “Dat zijn de vergelijkingen die ik maak, hoewel ik ook weet dat Sneijder en Van der Vaart spelers zijn die de kwaliteiten hebben om wedstrijden te beslissen. Over een maand kan alles weer anders zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *