‘Van Gaal passeert Stekelenburg en Huntelaar tegen Turkije’

Het Nederlands elftal zal vrijdagavond met een drastisch gewijzigde ploeg aan de start staan voor het eerste WK-kwalificatieduel met Turkije. Volgens De Telegraaf sneuvelen onder andere Klaas-Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg.

Vaste keus onder de lat Stekelenburg is de grootste verrassing. De keeper van AS Roma is al jaren de eerste doelman, maar lijkt onder Van Gaal al na één optreden gepasseerd te worden. Stekelenburg ging in de oefeninterland tegen België niet vrijuit en zal waarschijnlijk zijn plek moeten afstaan aan Tim Krul.

Ook Huntelaar moet weer genoegen nemen met een plaats op de bank. Van Gaal had de spits van Schalke 04 in principe aangewezen als zijn eerste man in de aanval, maar had er ook bij gezegd dat dit afhankelijk is van vorm en fitheid. Robin van Persie kan zich volgens de ochtendkrant opmaken voor een basisplek.

Daar blijft het echter niet bij, want Van Gaal heeft nog meer veranderingen in petto. De Telegraaf baseert zich daarbij op de koppeltjesvorming van de laatste training en meldt dat de kans groot is dat er een grotendeel ander elftal staat dan tijdens de uitschakeling op het EK tegen Portugal. Waarschijnlijk blijven er slechts vier spelers over en worden tien posities anders ingevuld.

Tijdens de afwerkvorm stonden Jetro Willems en Arjen Robben aan de linkerkant en Daryl Janmaat met Luciano Narsingh op rechts. Voor rechtsback Janmaat zou het zijn debuut zijn. De verdedigers John Heitinga en Bruno Martins Indi werden nadrukkelijk gecoacht bij het in- en diepspelen. Martins Indi zou de voorkeur kunnen krijgen boven ploeggenoot Joris Mathijsen.

Ook op het middenveld vindt mogelijk een wijziging plaats. Feyenoorder Jordy Clasie mag zich verheugen op zijn debuut voor Oranje. Hij zal geflankeerd worden door de onomstreden aanvoerder Wesley Sneijder en PSV’ er Kevin Strootman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *