Van Gaal: ‘KNVB wil Oranje laten spelen met de Hollandse School’

Bondscoach Louis van Gaal zal voorlopig niet afwijken van het systeem met één controleur op het middenveld. De KNVB heeft de oefenmeester een duidelijke opdracht gegeven, daar zal hij enkel vanaf stappen als blijkt dat het echt niet gaat.

“Ik heb duidelijk de opdracht van de KNVB gekregen om Hollandse School te spelen. Met de kwaliteiten van deze selectie zou dat ook moeten kunnen. In Nederland, waar veel spelers actief zijn, wordt dit ook veel gespeeld”, zegt Van Gaal in gesprek met OnsOranje. “Als het niet blijkt te gaan, moet ik daarvan weer afwijken. Maar ik zie niet in waarom ik dat zou veranderen. Tegen België waren het persoonlijke fouten die de wedstrijd deden kantelen. Daar kan geen systeem tegenop.”

De spelers zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het succes van het systeem. Als voorbeeld nam hij de buitenspelers Finidi George en Marc Overmars, uit zijn tijd bij Ajax. “Zij konden het negentig minuten opbrengen om in balbezit buitenspeler te zijn, en bij balverlies middenvelder. Dat kan niet iedere speler. Daarnaast heb je voor dit systeem fitte spelers nodig. Helaas zijn sommige spelers niet fit of veranderen ze van club waardoor ze te weinig hebben gespeeld. De spelers die wel fit zijn, heb ik ook gekozen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *