AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Van Gaal felicteert Cruijff met 65ste verjaardag’

Louis van Gaal feliciteerde woensdag Johan Cruijff met zijn 65ste verjaardag door een advertentie. Cruijff wist voor woensdag al van de felicitatie. Beide heren gingen in op een verzoek van de hoofdsponsor van Ajax, Aegon.

“Wij wilden Cruijff graag feliciteren, maar ook een nieuw begin bij Ajax markeren. Van Gaal wilde wel meewerken en Cruijff gaf toestemming voor de tekst”, zo vertelde Aegon-woordvoerder Jan Driessen aan het Algemeen Dagblad. Van Gaal feliciteerde de legendarische nummer 14 in een aantal kranten met een grote advertentie. Dit kwam voor velen als een verrassing, aangezien Cruijff en Van Gaal geen goede vrienden zijn.

“Dat ik degene ben die Johan Cruijff met z’n 65ste verjaardag feliciteert, ligt niet zo voor de hand”, zo schreef Van Gaal onder meer. Vervolgens liet hij weten waarom hij Cruijff wel wilde feliciteren. “We hadden en hebben wel onze meningsverschillen, maar we hebben ook veel gemeen: de liefde voor Ajax, Barcelona en aanvallend voetbal.”

“Johan heeft het Nederlandse voetbal op de kaart gezet en ook maatschappelijk heeft hij zich op verschillende fronten laten zien”, vervolgde Van Gaal. “Dit verdient respect. In het topvoetbal kan het er op het veld soms stevig aan toegaan, maar buiten de lijnen worden handen geschud.”

Vorig jaar lagen Van Gaal en Cruijff met elkaar in de clinch. Vier leden van de opgestapte raad van commissarissen van Ajax stelde Van Gaal aan als algemeen directeur, maar Cruijff wist daar niets vanaf. Het kwam uiteindelijk tot een rechtszaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *