AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Van Gaal: ‘Het was vijf voor twaalf bij Ajax’

Louis van Gaal heeft toegelicht hoe hij is benaderd door Ajax. De trainer werd voor komend seizoen aangesteld als algemeen directeur door de Raad van Commissarissen. Johan Cruijff, één van die commissarissen, wist echter van niets.

“Ajax stond in de fik”, aldus Van Gaal in het blad ELF. “Eigenlijk wil ik liever trainer/coach zijn, dan directeur. Maar ik realiseerde me dat die laatste functie binnen Ajax wel hard nodig was. En ik was natuurlijk al eens eerder directeur geweest en ook tóen heb ik structuur in de organisatie aangebracht.”

“Wat ik eigenlijk het meest verwerpelijke van de hele heisa rondom Ajax vond, was dat er niemand stelling heeft genomen tegen het bedreigen van Ten Have en Sturkenboom. Niets gehoord van De Telegraaf. Of van Cruijff en zelfs niet van de Bestuursraad van Ajax. En dát, terwijl hun éigen president en directeur bedreigd werd. Dat is erg hoor!”, vervolgde De Tulpengeneraal.

“Cruijff zat daar en ik had niet de behoefte om iets mét hem te gaan doen. Dat is zelfs niet bij me opgekomen. Op uitnodiging van AZ ging ik op 15 oktober mee naar de in 2-2 geëindigde uitwedstrijd tegen Ajax. In de Arena zijn toen zoveel mensen tegen me aangelopen. Werknemers, ereleden, leden van de ledenraad… Allemaal spraken zij over de chaos en de onrust. En allemaal vonden ze dat het de hoogste tijd voor mij werd, om terug te komen. Om te komen helpen! Na die wedstrijd is er een proces op gang gekomen van e-mails en telefoontjes en in het verlengde daarvan de vraag of ik niet die algemeen directeur van Ajax zou kunnen worden. Dat was vooral om de club uit de brand te helpen, want die stond in de fik”, liet de oefenmeester weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *