‘Van der Wiel weet al twee maanden waar hij aan toe is’

Frank de Boer vindt niet dat Gregory van der Wiel echt onder druk gezet wordt door Ajax. De 24-jarige rechtsback zei zaterdagmorgen in het Algemeen Dagblad dat het hem duidelijk is geworden, dat de Amsterdamse club graag aan hem wil verdienen. “Daarom word ik onder druk gezet. Het is niet leuk als je weg moet. Eigenlijk is de optie om te blijven weggenomen. Dat is niet meer aan mij nu”, sprak Van der Wiel, wiens contract het laatste jaar is ingegaan.

Trainer De Boer reageerde desgevraagd voor de camera’s van Eredivisie Live op de situatie. Een uur voor het begin van de oefenwedstrijd tegen Celtic zei hij dat hij niet zozeer wenst te spreken van uitgeoefende druk op Van der Wiel. “Onder druk? We hebben een bepaald beleid waar we voor staan, dat heb ik Gregory al een maand of twee van tevoren aangegeven.”

“Dat is iets heel normaals, wat volgens mij elke club wel het geval is. Hij weet wat hem te doen staat”, sprak De Boer, zonder echt uit te leggen wat hij daarmee bedoelde. De Ajax-trainer maakte wel duidelijk dat Ajax zijn back echt wel een interessante nieuwe carrièremove gunt. “Wij gunnen Gregory een grote transfer, maar daar staat wel een bepaald bedrag tegenover. Als hij blijft, kan hij net zo goed veel minuten pakken, hoor. Misschien speelt ‘ie komend seizoen wel alles, misschien wat minder.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *