AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Van der Wiel: ‘Tempo was veel te laag’

Na de wedstrijd tegen Bayern München speelde Oranje zaterdagavond de eerste van drie ‘uitzwaaiwedstrijden’ in Nederland. Bulgarije was met 1-2 te sterk, toch was Gregory van der Wiel niet ontevreden.

“Het stond goed, maar we verzuimden kansen te creëren”, zei Van der Wiel na afloop van de 1-2 nederlaag tegenover VoetbalPrimeur. “Het baltempo was te laag. Bulgarije stond massaal achterin, dat maakte het wel moeilijk om doorheen te komen. We werden af en toe gevaarlijk via een steekbal, maar met een hoger baltempo was het makkelijker geweest.”

De 24-jarige rechtsback speelde op zijn eigen vertrouwde plek. Door de blessure van Joris Mathijsen vormde hij lange tijd een achterhoede met John Heitinga, Wilfred Bouma en Jetro Willems. Ze hadden weinig tegenstand, Van der Wiel was dan ook tevreden. “Ik was fel vandaag, stond ook veel vrij. Misschien had ik aanvallend iets meer kunnen of moeten brengen.”

Waar Van der Wiel zich met Oranje richt op het komende EK, wordt de Amsterdammer met regelmaat in verband gebracht met een transfer. De Ajacied nam zaterdag echter nog geen afscheid van de Amsterdam Arena. “Mijn laatste wedstrijd hier? Dat zou kunnen”, zei hij geheimzinnig, om met een grote lach af te sluiten. “Ik denk het niet, we spelen hier zaterdag nog met Oranje.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *