‘Van der Wiel nog niet op zijn gemak bij PSG’

Hij zit inmiddels een half jaar in Frankrijk, maar Gregory van der Wiel voelt zich nog altijd niet helemaal op zijn gemak bij Paris Saint Germain. Vooral op het veld kan de rechterverdediger nog niet brengen wat hij bij Ajax wél bracht, zegt hij in Metro.

“Ik begin de stad steeds beter te kennen, ik begin aardig gewend te raken. Pas toen ik mij huis kreeg, begon ik mij een beetje op mijn gemak te voelen. Je moet aan zoveel dingen wennen: de taal, cultuur, omgeving, zelfs het voetbal is anders”, legt Van der Wiel uit. “Eigenlijk zit ik nog in die fase. Als ik speel heb ik nog steeds niet het goede gevoel. Ik kan nog niet laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik hoop dat dit snel komt.”

Omdat hij zijn normale niveau nog niet haalt, heeft Van der Wiel niet altijd een basisplaats bij de Franse topclub. Dat is wennen voor hem. “Je wil altijd spelen. Laatst dacht ik er nog aan dat ik dit helemaal niet gewend ben. Bij Ajax speelde ik normaal gesproken altijd en ook bij Oranje was ik een vaste waarde. De fase waarin ik nu zit is compleet nieuw voor me. Ik speel nergens. Laten we het erop houden dat dit een stukje levenservaring is. Ik moet hier doorheen, dit hoort ook bij het voetbal.”

Bij Oranje lijkt Van der Wiel volledig uit beeld, tot zijn eigen verbazing. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor de positie rechts achterin voor Ricardo van Rhijn en Daryl Janmaat. “Twee, drie jaar lang heb ik alles gespeeld met Oranje. Ik heb een WK en EK meegemaakt. Maar plotseling hoor je er niet meer bij, zo kan het ook lopen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *