‘Van der Wiel door Ajax aangeboden aan Chelsea’

Volgens The National is Gregory van der Wiel (24) door Ajax aangeboden bij Chelsea. De Londense club zou de rechtsback voor tien miljoen euro over mogen nemen van de Amsterdammers.

Nu Chelsea heeft besloten om het contract van Jose Bosingwa niet te verlengen en Branislav Ivanovic constant aan Real Madrid wordt gelinkt, wil de steenrijke club zich versterken aan de rechterkant van de defensie. De Champions League winnaars klopten al bij Manchester United aan voor Rafael da Silva, maar kregen daarbij te horen dat de Braziliaanse rechtsback niet te koop was.

Van der Wiel wordt al circa twee jaar lang gevolgd door Chelsea. Eerder informeerden Valencia en AS Roma al naar de speler. Valencia wilde echter te weinig geld betalen en Roma bleek geen optie voor Van der Wiel, die graag Champions League voetbal wil spelen. Door het winnen van de Champions League plaatste Chelsea zich direct voor dat miljoenenbal.

Van der Wiel ligt nog tot slechts medio 2013 vast bij Ajax en dus lijkt een verkoop voor zowel club als speler de beste optie. De verdediger zal na het EK beslissen waar hij aankomend voetbalseizoen zal spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *