Van der Sar ziet kansen in VS: ‘Na China en Azië doen we een volgende stap’

Ajax is deze winter naar de Verenigde Staten afgereisd voor het trainingskamp. De keuze voor Amerika is niet geheel toevallig. Ajax wil in de VS de naamsbekendheid en commerciële mogelijkheden van de club verhogen.

“We hebben ons een aantal jaar geleden op China en Azië gericht en daar ook succes behaald”, tekent de NOS op uit de mond van algemeen directeur Edwin van der Sar. “En nu doen we een volgende stap: hoe kunnen we Ajax positioneren in Amerika?”

Een paar maanden geleden opende Ajax al een kantoor in New York. Volgens Van der Sar liggen er voor Ajax veel mogelijkheden in het land. “Amerika is een groot voetballand. Veel jongens en meisjes spelen voetbal, er zit een gezonde groei in de MLS, de clubs hebben eigen stadions en een hoop fans en ze krijgen het WK hier in 2026. Dus ik denk dat er wel continuïteit zit in het voetbal hier.”

Ajax is niet van plan om een satellietclub zoals Ajax Capetown op te starten. “Dat is niet direct de insteek, al zoeken we wel naar samenwerkingsverbanden. Wij willen ons met onze coaching academy richten op de ontwikkeling van talenten, trainingsvormen, filosofie.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer