Van der Sar: “Dan moet je kijken welke mogelijkheden er in het buitenland zijn”

De keuze van Ajax om in Amerika op trainingskamp te gaan was een bewuste, zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. De club hoopt op commercieel gebied terrein te winnen in Amerika. Ajax is momenteel in Florida.

“Ik weet niet of we Nederland ontgroeid zijn. We willen graag kampioen worden in de Nederlandse competitie. Daar is het voetbaltechnisch op gericht, maar als club willen we ook doorgroeien”, vertelt Van der Sar aan VTBL.

“In Nederland kent iedereen ons wel. Op commercieel vlak doen we het goed. Dan moet je kijken welke mogelijkheden er in het buitenland zijn. De afgelopen jaren hebben we een aantal stappen genomen. We zijn in Indonesië en China geweest, nu gaan we een keer naar Amerika.”

Ajax opende onlangs een officieel kantoor in New York. “Daar hebben we inderdaad een kantoor geopend, dus het is niet onlogisch dat we ook hier zijn in de winterse periode om op die manier de aandacht op het voetbal te richten. Het is een mooie combinatie van het trainen van de spelers en een schitterend toernooi spelen.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer