AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Van der Meyde: ‘Ajax wilde van mij af’

Met clubs als Ajax, FC Twente, Internazionale en Everton op zijn c.v. zou je op het eerste gezicht denken dat Andy van der Meyde een pracht van een voetbalcarrière heeft gehad. De vleugelspeler kwam in 13 jaar profvoetbal echter maar tot 175 duels en wist alleen bij Ajax te imponeren.

Aan de VI vertelt de voormalig international dan ook uitgebreid dat hij nog altijd spijt heeft van zijn vertrek uit Amsterdam. Van der Meyde: ‘Ik had nooit bij Ajax weg moeten gaan. Ik had een huisje gekocht in Purmerend, was net vader geworden en had een nieuw contract getekend. Ik had een geweldig seizoen achter de rug, had elf keer gescoord en zeventien assists gegeven.’

‘Ik zat goed, hoefde niet weg en was ook helemaal niet bezig met andere clubs. Een grote zak geld uit het buitenland hoefde ik ook niet, ik verdiende genoeg bij Ajax’, vertelt Van der Meyde verder. ‘We waren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen toen Ronald Koeman zei: ”Andy, je moet even naar boven, naar kantoor”. Arie van Eijden, de algemeen directeur, zei: ”We hebben een fax gehad en Inter is bereid om 8 miljoen euro voor je te betalen, dus je bent verkocht.” Ik stond versteld en was volledig overdonderd.’

‘Ik heb JA gezegd en had dat op dat moment niet moeten doen. Ik kreeg het gevoel dat Ajax van me af wilde. Ik had ze niks gekost en ze wilden grof aan me verdienen. De voetballerij is af en toe een moderne vorm van mensenhandel. Tegen mijn zin ben ik eigenlijk naar Italië gegaan, een domme fout. Als ik een tijdmachine zou hebben zou ik hem terugdraaien naar dat moment op kantoor. Dan zou ik dit maar heel hard NEE roepen’, besluit Van der Meyde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *