Utrecht-aanhang niet mee naar Ajax

Feyenoord verzoekt zijn supporters met klem Lex Immers niet langer toe te zingen met de tekst ‘Lexie gaat op Jodenjacht’. De Rotterdamse club neemt afstand van de kwetsende spreekkoren.

Immers wordt sinds zijn komst vaak toegezongen met de zin, die hij zelf uitsprak in zijn tijd als speler van ADO Den Haag. Maandag liet de middenvelder al weten te balen. “Ze zingen een liedje dat ik een keer op de bar heb gezongen in een gekke bui. Ik heb dat toen geroepen, daarmee ben ik fout geweest. Van die tekst heb ik spijt gehad en ik neem ook nu afstand van die tekst.”

Feyenoord stelt in een verklaring op de eigen website blij te zijn met de steun voor Immers. De manier waarop sommige supporters hem toezingen is echter minder fraai.

“We vragen de supporters ons positief te steunen en niet door negatieve en/of kwetsende uitingen aan het adres van de tegenstander”, laten technisch directeur Martin van Geel en trainer Ronald Koeman weten. “Beladen uitlatingen zoals die waar we het nu over hebben, zijn natuurlijk helemaal ontoelaatbaar. We hopen dan ook van harte dat de supporters een andere, puur positieve manier verzinnen om Lex te steunen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *