AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Uche Nwofor verkoos VVV boven Ajax

Met Uche Nwofor hoopt men bij VVV Venlo de zoveelste buitenlandse voltreffer binnen te hebben na succesaankopen als Keisuke Honda en Ahmed Musa. Nwofor scoorde tot op heden vier doelpunten in achttien duels en is een belangrijke speler voor de Venlonaren. Het had echter weinig gescheeld of de speler had momenteel wellicht de clubkleuren van Ajax verdedigd.

Een half jaar geleden was Nwofor een van de smaakmakers op het WK Onder-20. Nigeria reikte, mede door twee goals van Nwofor, tot de kwartfinales van het toernooi. De clubs stonden in de rij voor het 20-jarige talent, die destijds bij Enugu Rangers onder contract stond. De spits koos echter doodleuk voor het piepkleine VVV Venlo, waar landgenoot Musa successen beleefde.

‘Veel mensen uit Nigeria namen me dat kwalijk, zoals de bazen van Enugu Rangers. Aan andere clubs hadden ze veel meer geld kunnen verdienen’, legt Nwofor uit aan VI. ‘Maar ik had vlak voor het WK al een voorcontract getekend bij VVV Venlo. Die club was gewoon het snelst en ik wilde mijn woord houden.’

‘Chelsea wilde met me praten, Benfica was erg concreet en ik kon ook naar Ajax volgens een contactpersoon. Maar ik wil me nu eerst verder ontwikkelen bij VVV, dit is een goed tussenstation. Straks mogen die grote clubs die eerst allemaal te laat waren weer terug komen’, besluit de aanvaller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *