AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Tottenham Hotspur maakt ruimte voor Jan Vertonghen

Tottenham Hotspur heeft alle zeilen bijgezet om Jan Vertonghen definitief naar Londen te krijgen. De Spurs hebben verdediger Sebastian Bassong in de uitverkoop gezet en verwachten spoedig een akkoord te bereiken met AS Monaco.

Mocht de deal met Monaco niet doorgaan, dan is ook Rubin Kazan concreet. Het vertrek van Bassong moet de nodige goodwill kweken bij Vertonghen en bovendien extra financiële ruimte creëren om een transfersom met Ajax te kunnen bekokstoven. Met de verkoop van de 25-jarige Bassong hopen de Engelsen nog enkele miljoenen binnen te kunnen halen. Drie jaar geleden betaalden de Spurs nog 10 miljoen euro aan Newcastle United voor de speler.

Ook voordelig voor Vertonghen is het feit dat Ledley King waarschijnlijk een punt achter zijn carriere gaat zetten. De veterane captain van de Spurs kampt al lange tijd met een knieblessure waardoor hij slechts sporadisch inzetbaar is. King heeft aangegeven dat hij de energie waarschijnlijk niet meer heeft om nog een seizoen door te gaan.

Tottenham Hotspur bevindt zich momenteel nog in onderhandelingen met Ajax over een correcte transfersom voor Vertonghen. De 25-jarige Belg ligt nog tot medio 2013 vast in Amsterdam en bij Ajax verlangt men 15 miljoen euro voor de speler. Tottenham wil tot op heden niet verder gaan dan 12,6 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *