AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Tottenham betaalt gewenste bedrag voor Vertonghen, transfer vandaag afgerond’

Ajax en Tottenham Hotspur zullen binnen 48 uur en zeer waarschijnlijk binnen 24 uur de transfer van Jan Vertonghen naar Engeland aankondigen. Dat schrijven Britse media donderdagavond laat. Vertonghen was eerder al persoonlijk rondgekomen met de Londense Premier League-club, maar op de valreep ontstonden er moeilijkheden.

Vertonghen was al geruime tijd het lijdend voorwerp van een transfer die zich in een impasse bevond. De Belgisch international wilde geen afstand doen van zijn aandeel in de transfersom. Het is voorlopig nog onduidelijk of Tottenham het bod op Vertongen heeft verhoogd, Ajax zich heeft geschikt in de contractuele afspraak met Vertonghen of dat de verdediger toch water bij de wijn heeft gedaan.

Vertonghen is deze week in De Lutte waar Ajax een trainingskamp heeft belegd. Als alle formaliteiten rond zijn, zal hij naar Londen vliegen voor een medische keuring en het zetten van een handtekening. Met de transfer zou een bedrag van twaalf miljoen euro zijn gemoeid, waarvan vier in variabele vormen.

Vertonghen werd medio 2006 door Henk ten Cate bij de A-selectie van Ajax gehaald. Nadat hij een half jaar op huurbasis bij RKC Waalwijk had doorgebracht, brak Vertonghen in 2007/08 door in Amsterdam. Met Ajax won Vertonghen onder meer twee landstitels (2011 en 2012) en de KNVB-beker (2010).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *