AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Thuislaten Emanuelson, Maher en Anita viel slecht in spelersgroep’

Bij het Nederlands elftal zat het tijdens en voor het EK niet goed, dat was duidelijk zichtbaar. De Telegraaf haalde een aantal dingen aan en daarbij zou het naar huis sturen van drie spelers door bondscoach Bert van Marwijk een probleem zijn geworden.

Adam Maher, Urby Emanuelson en Vurnon Anita vielen allen af. Dat feit werd Van Marwijk door een aantal spelers niet in dank afgenomen. Onder meer Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie wilden Maher en de andere twee er graag bij hebben. PSV-linksachter Jetro Willems ging wel mee en Sneijder wilde van Van Marwijk weten waarom hij wel en Emanuelson bijvoorbeeld niet.

Het hoge ‘PSV-gehalte’ in de technische staf was ook een probleem en dat niet zozeer het feit dat Ernest Faber en Phillip Cocu van PSV afkomstig zijn, maar vooral vanwege het feit dat dit duo weinig tegengas zou geven aan Van Marwijk. Dit gebeurde met de vorige assistent Frank de Boer wel en daar voelde de selectie zich naar verluidt prettiger bij.

Daarnaast zorgde Van Marwijk met zijn tactiek voor de nodige problemen. Een groot deel van de selectie wilde een meer aanvallende tactiek, maar de keuzeheer bleef vasthouden aan zijn systeem met twee controleurs. Daarna kon de stelregel van Van Marwijk de prullenbak in. ‘Spelen bij je club’ is een belangrijke voorwaarde voor een plaats in Oranje, zo vindt Van Marwijk.

Echter week hij daarvan af met het selecteren van Ibrahim Afellay. De speler van FC Barcelona miste nagenoeg het hele seizoen en stond wel in de basis tijdens de voorbereiding op het EK en de eerste twee groepsduels. Van der Vaart, die op een aantal kleine blessures na het hele seizoen in de Premier League meemaakte, werd door de oefenmeester niet fit genoeg bevonden.

Ook Van Persie bleek een probleem te zijn. De spits van Arsenal hoefde niet met de pers te praten vanwege afspraken tussen hem, de KNVB en Arsenal. Die afspraak vonden de overige spelers niet terecht, omdat zij wel mediaverplichtingen hadden. Voor Klaas-Jan Huntelaar was het een probleem dat Van Marwijk hem niet persoonlijk liet weten dat Van Persie de eerste spits op het EK zou zijn.

Ook konden een aantal spelers Robben niet uitstaan. De speler van Bayern München miste een strafschop in de finale van de Champions League en daar werd door een onbekende international als volgt op gereageerd: “Stel je voor hoe hij hier zou zijn binnengekomen als hij die beker had gewonnen. Dan zou hij helemaal met zijn hoofd in de wolken lopen en zich van niemand meer wat aantrekken, laat staan een bal afspelen.”

Dankzij deze ‘feiten’ zou het overgrote deel van Oranje blij zijn met de uitschakeling op het EK. Zo weet De Telegraaf. “Een achterdochtige omgeving wordt ingeruild voor een vertrouwde omgeving”, zo meldde de krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *