AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Thimothée Atouba duikt op bij Karlsruher SC

Thimothée Atouba vervolgt zijn loopbaan wellicht in de Tweede Bundesliga. Karlsruher SC geeft de oud-Ajacied, die afgelopen zomer moest vertrekken bij de landskampioen, een kans om een contract in de wacht te slepen. Diverse Duitse media melden dat de linksback vanaf komende zondag een proefperiode zal afwerken bij de hekkensluiter van de eerstedivisionist.

Atouba komt op voorspraak van de technisch directeur van Karlsruher, Oliver Kreuzer, die in het verleden nog samenspeelde met de mandekker bij FC Basel. “Hij is een speciaal mens en heeft uitstekende voetballende kwaliteiten”, stelt Kreuzer tegenover Kicker.

De linksback kwam twee jaar geleden op voorspraak van toenmalig coach Martin Jol naar Ajax maar wist geen moment te imponeren. Hij werd het klassieke voorbeeld van een miskoop en speelde slechts twee officiële duels.

“Het was een foute beslissing om bij Ajax te tekenen. Ik heb twee jaar stilgestaan, onder andere door blessures. Zelfs mijn plek in het nationale team ben ik kwijt”, blikte de 29-jarige Kameroener eind vorig seizoen terug op zijn mislukte periode bij de Amsterdammers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *