THEO JANSSEN VOOR DRIE JAAR NAAR VITESSE

Theo Janssen vertrekt voor 600.000 naar Vitesse. Janssen tekent een contract voor drie jaar. Na het weekend wordt de transfer officieel afgerond.

Ajax-trainer Frank de Boer betreurt de keuze van Janssen. ‘Ik heb altijd gezegd dat Theo door zijn ervaring en kwaliteiten een heel goede speler voor ons is. Maar ik heb hem eerlijk gezegd dat hij niet onomstreden was, dat er meer goede voetballers waren, die ik ook speeltijd wilde geven. Hij vond dat een moeilijke situatie. Theo was in eerste instantie gehaald als verdedigende middenvelder, maar dat is niet geweest wat het moest zijn. Als aanvallende middenvelder heeft hij het heel goed gedaan.’

Janssen is blij dat Ajax hem heeft laten gaan. ‘Ik ben echt dolblij. Dit voelt als thuiskomen. Ik heb het bij Ajax goed gehad, maar dit is de enige stap die ik nu wilde maken.’

‘We kunnen terugkijken op een vruchtbare samenwerking. Of ik hem iets verwijt? Ik vind het jammer dat hij het gevecht niet aangaat. Maar als hij niet kan leven met de toegenomen concurrentie, heb ik liever iemand die dat wel kan.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *