Theo Janssen definitief voor 600.000 euro naar Vitesse

De overgang van Theo Janssen naar Vitesse wordt op de website van managementbureau Sport Promotion gemeld. Ajax en Vitesse zijn maandagmiddag alsnog tot een akkoord gekomen.

‘Ik voel me opgelucht, zo kun je het wel stellen ja’, reageert de 31-jarige Janssen op Sport Promotion. ‘Dit heeft echt allemaal veel te lang geduurd. Dat lag niet aan mij of aan onze eisen.’

‘Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren. Gevoel is voor mij belangrijker dan euro’s. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs.’

Hij koestert geen wrok richting Ajax. ‘Ik zal altijd met veel plezier terugkijken op mijn tijd bij Ajax. We hebben toch de titel gepakt vorig seizoen, dat was een kick om mee te maken. De reden dat ik weg wilde heeft ook niets te maken met de club op zich. Maar alles met het perspectief dat ik geboden kreeg op het veld.’

‘Frank de Boer is eerlijk tegen me geweest door vooraf te melden dat ik dit seizoen niet alle wedstrijden zou gaan spelen. Ik ben op mijn beurt eerlijk geweest door open uit te spreken dat ik onder die omstandigheden liever naar een andere club uit wilde kijken.’

De clubs moeten de overgang nog bevestigen. Vitesse betaalt alsnog 600.000 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *