AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Theo Janssen: ‘Mindere fase werd veroorzaakt door privesfeer’

Ajax verblijft momenteel in Brazilië voor een trainingskamp, maar als het aan Theo Janssen had gelegen waren ze gewoon in Nederland gebleven. “Maar ik snap dat het voor nieuwelingen of jonge gasten goed is om een week lang op elkaar aangewezen te zijn”, zo gaf hij aan in het Algemeen Dagblad.

“Het maakt eigenlijk niet uit waar je zit of hoe lang je vliegt. Het is hier niet anders dan in Spanje of Turkije. Wat mij betreft hadden we ook gewoon in Nederland gebleven. Het weer was ook behoorlijk toch. Want eigenlijk zijn alle trainingskampen hetzelfde. Je eet, traint en slaapt, en komt je hotel niet uit. Verder doe je niks.”

Toch ziet de middenvelder het nut van een trainingskamp in het buitenland wel in. “Voor nieuwelingen en jonge jongens zeker, want die komen er net bij. Je bent een week lang op elkaar aangewezen. Zij kunnen dan wennen.”

Janssen blikt terug op een mindere periode, die werd veroorzaakt door de privésfeer. “Ik heb goede en minder goede wedstrijden gespeeld. De mindere fase had wel een oorzaak in de privésfeer. Mijn vader heeft een tijdje met zijn gezondheid getobd. Dat was ernstig. Dat zijn toch dingen die door je hoofd spelen. Je speelt op je best als je je privé ook lekker voelt. Als je je zorgen maakt, is dat wel eens lastiger.”

Op de vraag hoe het nu met zijn vader gaat, reageerde Janssen als volgt: “Hij heeft net een operatie van achttien uur achter de rug en is nu weer opgeknapt. Het gaat de goede kant op. Ik voel me nu ook prima, heb plezier, van mij mag het echte werk beginnen, volgende week met die wedstrijden tegen AZ”, besloot de linkspoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *