Term ‘dwergkeeper’ doet Vermeer niets

Kenneth Vermeer kreeg van Bild het stempel ‘dwergkeeper’ opgeplakt. De Duitse krant schreef al dat Borussia Dortmund Ajax wel even zou wegvegen, maar dat ging nog knap lastig. Ook Vermeer liet zich van zijn goede kant zien.

Sterk
De doelman behoedde Ajax verschillende keren voor een achterstand en stopte halverwege de tweede helft een penalty. “Het ging intuïtief en ik dook bijna nog te ver naar de hoek,” vertelt Vermeer over zijn save aan het Algemeen Dagblad.

Een dwergkeeper die een strafschop stopt, daar hoor je Bild dan weer niet over. “Ik heb het niet gelezen, wel gehoord. Het doet me weinig. Liever richt ik me op ADO Den Haag, zondag,” klinkt het verder uit de mond van Vermeer.

Frank de Boer kwam er eerder al achter dat Vermeer niet snel klein te krijgen is. Van aankoop Jasper Cillessen werd veel verwacht bij Ajax, maar nog altijd is Vermeer zeker van zijn plaats onder de lat. “Kenneth trekt zich nergens iets van aan. Hij is niet kapot te krijgen,” merkte de trainer al eens op.

Hoewel de teleurstelling nu overheerst, ziet Vermeer nog steeds kansen voor Ajax. Niet alleen in Den Haag, ook Europees. “Als we spelen zoals tegen Dortmund kunnen we het elke tegenstander lastig maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *