Ten Hag prijst ontwikkeling van Ajax-viertal: ‘Zij kunnen een rol gaan spelen’

Erik ten Hag is tevreden over de wijze waarop diverse talenten zich profileerden tijdens het trainingskamp van Ajax in Florida. Dani de Wit, Vaclav Cerny, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch maakten speelminuten.

“In de wedstrijden moest iedereen diep gaan, de spelers zijn heel gebleven en we hebben de jonge spelers kunnen laten invallen”, doelt Ten Hag in De Telegraaf op de oefenduels met Flamengo en São Paulo. De coach is enthousiast over de vier talenten. “Hoe zij zich manifesteren, is uitstekend.”

“Bij Jong Ajax hebben we zes of zeven spelers die nog in Onder 19 zouden mogen spelen”, vervolgt Ten Hag. “Zij hebben het afgelopen jaar een goede ontwikkeling doorgemaakt en dat zag je hier in Orlando terug. Op korte of lange termijn kunnen zij een rol gaan spelen. Maar dat moeten ze zelf afdwingen.”

Ten Hag liet zich al uit over het harde spel van São Paulo. Het bracht de saamhorigheid bij Ajax aan het licht, meent hij. De Ajacieden namen het voor elkaar op bij harde overtredingen of opstootjes. “De groepscohesie is sterk. De spelers supporten elkaar, maar waar nodig corrigeren ze elkaar ook. Die reactie moest er ook komen.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer