Ten Hag: ‘Niet te snel in superlatieven praten, maar hij maakt echt goede indruk’

Erik ten Hag is enthousiast over nieuwelingen Lisandro Magallan en Lassina Traoré bij Ajax. De Argentijnse verdediger en de spits uit Burkina-Faso zijn op het trainingskamp in Florida aangesloten bij de selectie van de Amsterdammers.

Volgens Ten Hag heeft de scouting een prima inschatting gemaakt met Magallan. “Als je spelers scout, moet je ze je in je eigen ploeg voorstellen. Zeker bij een Zuid-Amerikaan (Magallan, red.), omdat ze toch een heel andere stijl van voetballen hebben. Bij Ajax willen we in balbezit van achteruit ‘bouwen’. De eerste dagen onderstreept hij dat onze inschatting juist is geweest. Hij is comfortabel aan de bal, passt met twee benen in, zijn aannames zijn goed en hij heeft inzicht.”

De komst van Magallan speelde een rol in het vertrek van Maximilian Wöber. “Het was zeker niet gemakkelijk om Max te laten gaan, maar er komt voor hem een hele mooie club voorbij”, zegt Ten Hag over Sevilla. “En bij ons heeft hij nou eenmaal minder perspectief. Dan kan ik me voorstellen dat een speler voor zo’n mooie kans wil gaan, en die gunnen wij hem ook.”

“Daarbij telt ook dat we op de posities van Max achterin veel alternatieven hebben. Niet alleen met de komst van Magallan, maar ook met de terugkeer van Daley Sinkgraven als optie voor de linksback-positie en Joël Veltman, die in het centrum kan spelen.”

Traoré
Ook over Traoré is Ten Hag lovend. “Je moet altijd oppassen om niet te snel bij jonge spelers in superlatieven te praten. Maar hij maakt echt een hele goede indruk, net als Magallan. Het is een killer. Hij is technisch heel vaardig, in zijn aannames, in zijn passing, maar ook in zijn keuzes. Dat is on-Afrikaans. Dat valt ons echt op. En fysiek is hij beresterk, op zo’n jonge leeftijd.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer