Ten Hag: ‘Als zij menen Neres te moeten verkopen, adviseer ik andere goede speler’

Erik ten Hag wil David Neres niet meer laten gaan. Wat betreft de Ajax-trainer is een vertrek van de Braziliaan naar Guangzhou Evergrande geen optie meer, zeker nu Diego Lainez niet komt.

“We hebben gezegd dat er van de kern niemand gaat vertrekken, maar er tegelijk bij gezegd dat de transferwindow onvoorspelbaar is. Soms komen niet te stoppen processen op gang. Toch zullen we ervoor vechten dit team bij elkaar te houden”, zegt Ten Hag in De Telegraaf. De oefenmeester ziet een verschil tussen ‘kersnspelers’ Maximilian Wöber en Neres. De Oostenrijker mocht naar Sevilla vertrekken.

“Op de posities van Max – links centraal en linkback – hadden we mede door de komst van Lisandro Magallan en de terugkeer van Daley Sinkgraven behoorlijk wat concurrentie, voorin is het dunner”, stelt Ten Hag. “Over dit soort situaties heb ik dagelijks overleg met Marc (Overmars, red.). In dit geval staan we op het standpunt dat David niet weg mag. Wij hebben hem nodig en hij laat nog in alles zien dat hij graag voor Ajax speelt.”

Ten Hag beseft echter dat de raad van commissarissen het onverantwoord kan vinden om een bod van 43 miljoen af te wijzen. “Het is zo complex en er zijn bij Ajax zo veel mensen bij betrokken dat er een moment kan komen dat het tóch gaat gebeuren. Maar technisch gezien wil ik geen kwaliteitsspeler als Neres verliezen, omdat we hem nodig hebben. In deze business kunnen er weleens botsende belangen zijn. De rvc moet daar hun verantwoordelijkheid in nemen.”

“Als zij menen Neres te moeten verkopen, dan is dat hun keuze. Als het zou gebeuren, zal ik adviseren dat we een andere goede speler halen”, besluit Ten Hag.

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer