Sulejmani: ‘Ajax wilde mijn salaris halveren naar negen ton’


ajaxreportsKomende zomer komt er een einde aan de samenwerking tussen Ajax en Miralem Sulejmani. De aanvaller werd in 2008 voor bijna zeventien miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen. Eenmaal in Amsterdam wist Sulejmani – mede door veelvuldig blessureleed – zijn torenhoge transfersom nimmer waar te maken. In gesprek met Voetbal International spreekt Sulejmani voor het eerst openhartig over zijn vijf seizoenen bij Ajax.

Gedurende de periode dat Sulejmani onder contract staat bij Ajax werd hem vaak verweten niet voldoende bezig te zijn met zijn sport. Hij zou teveel stappen, te vet eten en te weinig inzet op de trainingen tonen. “Wat een onzin, ik heb in al die jaren hier misschien drie of vier kroketten gegeten”, weerspreekt Sulejmani de kritiek. Volgens de aanvaller heeft hij een vetpercentage van elf procent, terwijl het maximum bij Ajax ligt op veertien procent.

Onder trainer Frank de Boer verdween Sulejmani langzaamaan uit beeld. Hij kwijnde weg op de bank en zat vaak op de tribune. Toch kreeg Sulejmani in de winterstop van het seizoen 2011-2012 de kans op een uitweg bij Ajax. Lokomotiv Moskou bood acht miljoen euro voor de aanvaller. Ajax weigerde mee te werken aan een transfer en kwam volgens Sulejmani met belachelijke eisen. “Begreep later dat ze nog nooit zo’n arrogante club als Ajax hebben meegemaakt.”

Later dat jaar (in maart 2012 red.) deed de club Sulejmani uit het niets een aanbieding om zijn in 2013 aflopende contract met meerdere jaren te verlengen. De aanvaller sloeg de aanbieding resoluut af. “Je voelt of een club serieuze plannen met je heeft”, aldus Sulejmani, die claimt dat Ajax zijn salaris wilde halveren. “Wie kan zoiets serieus nemen?”

The post Sulejmani: ‘Ajax wilde mijn salaris halveren naar negen ton’ appeared first on AjaxReport.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!