‘Subtop mogelijk voor Van Basten’

Foppe de Haan is het niet met trainer Marco van Basten eens dat SC Heerenveen zich dit seizoen moet richten op een plek in het rechterrijtje. Volgens het Friese clubicoon is het wel degelijk mogelijk om met de huidige selectie in de subtop te eindigen.

Van Basten liet onlangs, in een gefrustreerde bui, weten dat de top-negen wat hem betreft niet haalbaar is. Dit zei hij toen bleek dat de door hem gewenste versterkingen niet gehaald waren. De Haan ziet het een stuk minder somber in. “Ik heb de ploeg laatst met Van Basten op een rijtje gezet. Er staat een heel aardig team, al is het kwetsbaar vanwege de jeugdigheid. Maar je moet eigenlijk anders gaan denken. Doordat de groep pas laat bij elkaar was, begint de voorbereiding eigenlijk nu pas. Helaas moet er wel in de competitie gespeeld worden, maar dat is niet anders”, zegt hij in De Telegraaf.

De Haan vindt dat het seizoen om die reden in twee stukken verdeeld moet worden. “Tot de winterstop zou ik me met dit team op de negende of tiende positie richten. Maar als je goed werk levert, speel je uiteindelijk absoluut weer om de vijfde of zesde plek.”

SC Heerenveen wacht na vier duels nog op de eerste zege in de Eredivisie. Wel pakte de ploeg knap een punt in wedstrijden tegen Ajax (thuis, 2-2) en Feyenoord (uit, 1-1).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *